Hypotheeklening: hoe u deze kunt krijgen

Weet u niet hoe u een lening moet krijgen om in onroerend goed te investeren? Hier is een stapsgewijze handleiding.

Een woningkrediet krijgen is verre van eenvoudig. We zouden inderdaad geneigd zijn te denken dat het een detail is van de vele inspanningen die u zult ondernemen om uw eerste eigendom te bezitten. Maar het is een beetje ingewikkelder dan u zich misschien kunt voorstellen. Wees niet bang, niets onmogelijk natuurlijk, verre van dat. Maar als u niet veel weet, zal het zeker nodig zijn om uzelf een beetje bij te scholen en bepaalde stappen te ondernemen. Maar dat weet u waarschijnlijk al.

Als je hier bent, heb je de eerste stap gezet.

Klaar om de basis te leren? Hier leest u hoe u stap voor stap een hypotheek krijgt.

U moet een financiële verklaring opstellen

Voordat u een hypotheek afsluit, moet u ervoor zorgen dat u financieel voorbereid bent om een ​​huis te bezitten. Heeft u veel schulden? Heeft u voldoende spaargeld voor een aanbetaling? Hoe zit het met de afsluitingskosten?

Een huis is een grote aankoop, misschien wel de grootste die u ooit zult doen, dus het is geen verrassing dat geldschieters serieus geïnteresseerd zijn in de financiën van leners voordat ze een woningkrediet verstrekken. Als u een aanzienlijke schuld heeft of niet veel kredietgeschiedenis heeft, moet u mogelijk uw financiële gezondheid verbeteren voordat u een hypotheek aanvraagt.

Als u uw inkomen en schulden goed begrijpt, weet u precies wat voor soort woning u zich kunt veroorloven.

Houd er ook rekening mee dat kredietverstrekkers uw kredietscore zorgvuldig beoordelen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een hypotheek.

Het rentetarief dat u wordt aangeboden, hangt sterk af van uw kredietscore.

Controleer uw kredietscore en als deze moet worden verbeterd, verhoogt u uw kredietwaardigheid voordat u een woningkrediet aanvraagt. Dit kan het afbetalen van uitstaande schulden omvatten, het betwisten van fouten in uw kredietrapporten en het niet openen van nieuwe rekeningen.

Vind de hypotheek die het beste bij uw situatie past

Er zijn veel soorten woningkredieten beschikbaar. Welke het beste voor u is, hangt af van uw financiële situatie en de prioriteiten van uw eigenwoningbezit.

Hier zijn enkele van de leenopties die u kunt overwegen:

Hoe kies je tussen een vast tarief en een flexibel tarief?

Hypotheken met een vaste rente zijn populair omdat de hypotheekrente tijdens de looptijd van de lening niet verandert. Het tarief dat u aanvankelijk accepteert, is het tarief dat u aanhoudt totdat u het huis verkoopt of herfinanciert.

Hypotheken met variabele rente hebben lage introductietarieven die beginnen vast te lopen, maar vervolgens opwaarts fluctueren. Als u niet van plan bent om lang in huis te blijven, kan een hypotheek met variabele rente u geld besparen.

Hoe lang moet ik me committeren?

Een hypotheek met een looptijd van 30 jaar is de meest voorkomende looptijd. Maandelijkse betalingen zijn over het algemeen lager, maar u betaalt meer rente over de looptijd van de lening.

Woningleningen op korte termijn, zoals hypotheken met een looptijd van 10 of 15 jaar, zijn ook beschikbaar. U betaalt minder rente, maar de maandlasten kunnen hoog oplopen. Mogelijk bieden kredietverstrekkers andere opties, zoals 20-jarige hypotheken, die ergens tussenin vallen.

Is het nodig om een ​​aanbetaling te doen?

Bij sommige conventionele leningen is een aanbetaling van slechts 3% mogelijk, maar als uw aanbetaling minder dan 20% bedraagt, moet u waarschijnlijk ook een particuliere hypotheekverzekering betalen. Deze maandelijkse uitgave is typerend voor hypotheken met een lage aanbetaling om kredietverstrekkers te beschermen voor het geval de lener zijn lening niet aflost.

Zodra u tot 20% van het eigen vermogen heeft behaald, kunt u stappen ondernemen om uw PMI om te keren.

Sommige door de overheid gegarandeerde hypotheekleningen vereisen geen aanbetaling, terwijl u bij andere lagere aanbetalingen kunt doen. Afhankelijk van het soort lening en het bedrag van uw aanbetaling, heeft u verschillende hypotheekverzekeringsvereisten.

U moet meer weten over hypotheekverstrekkers

Bekijk verschillende banken om de juiste voor u te vinden. Er is een grote verscheidenheid aan kredietverstrekkers om te overwegen.

Als u op zoek bent naar een bepaald type hypotheek, wilt u zich misschien richten op gespecialiseerde kredietverstrekkers. Als u bijvoorbeeld weet dat u een lening wilt, kan een geldverstrekker die zich richt op het werken met militaire leners wellicht beter aan uw behoeften voldoen.

Het maakt niet uit wat voor soort lening u zoekt, u kunt het volgende overwegen:

 • Hoe u het liefst communiceert met de geldverstrekker. Wil je een face-to-face date, of voel je je prettig bij telefoontjes, e-mails of zelfs sms’en?
 • Wat zijn de minimale kwalificaties? Als u bijvoorbeeld de minimale kredietscore of aanbetaling van een geldschieter kent, kunt u bepalen of u klaar bent om een ​​aanvraag in te dienen.
 • Biedt de geldschieter unieke programma’s aan die aan uw behoeften voldoen (bijvoorbeeld hulp bij aanbetalingen voor beginnende huizenkopers)?

Hoe krijg ik vooraf een overeenkomst voor mijn hypotheek?

Er zijn een aantal grote voordelen aan het vooraf laten goedkeuren van een hypotheek. Ten eerste laat het verkopers zien dat u een solide bod kunt doen tot een bepaalde prijs. Ten tweede helpt het u erachter te komen wat uw hypotheek werkelijk gaat kosten, aangezien u informatie krijgt over het tarief, de kosten en de uitgaven die nodig zijn om de aankoop te voltooien.

Het is een goed idee om vooraf goedkeuring te krijgen van ten minste drie geldschieters – u hebt al de moeite genomen om al die voorafgaande goedkeuringsdocumenten op te graven. Het vergelijken van tarieven kan mogelijk duizenden dollars besparen gedurende de looptijd van de lening. En als u alle voorafgaande goedkeuringen binnen een korte periode (30 dagen, dat is zeker) krijgt, telt dat slechts als één serieus verzoek op uw kredietrapport.

Dien uw meest recente financiële informatie in

Zelfs als u vooraf bent goedgekeurd, moet u uw meest recente financiële gegevens indienen wanneer u officieel een woonkrediet aanvraagt.

Als u zelfstandige bent, moet u mogelijk aanvullend bewijs van uw financiële stabiliteit overleggen, waaronder een hogere kredietscore of grote kasreserves, en mogelijk aangiften inkomstenbelasting.

Binnen drie dagen na ontvangst van uw verzoek, zal uw geldschieter u een eerste schatting van de lening geven, inclusief:

 • Hoeveel kost de lening?
 • Bijbehorende vergoedingen en afsluitingskosten, inclusief informatie over welke kosten u kunt aanschaffen.
 • Rente

Hoe begin ik met het afsluiten van mijn hypotheek?

Overnemen kan het moeilijkste deel zijn van het krijgen van een hypotheek, zelfs als u vooraf bent goedgekeurd. We hoeven niet langer te wachten, dit keer om de officiële goedkeuring van de lening te krijgen. U kunt ook merken dat u met een verzekeraar werkt in plaats van met de kredietfunctionaris die u tot nu toe heeft geholpen.

Tijdens het acceptatieproces bepaalt de geldverstrekker of u in aanmerking komt voor de lening.

De beoordeelde factoren zijn onder meer:

 • Credits en professionele geschiedenis.
 • Verhouding schuld / inkomen.
 • Huidige schulden.

De geldschieter zal uw kredietrapport bekijken en om een ​​woningtaxatie vragen. Een taxatie vertelt de geldschieter de marktwaarde van het huis, omdat hij je niet meer zal lenen dan wat het huis echt waard is.

Gedurende deze tijd plan je een woninginspectie in, waarbij eventuele gebreken aan de woning worden opgespoord. Afhankelijk van hoe het gaat, wilt u misschien met de verkoper onderhandelen over reparaties of een lagere prijs voordat u sluit.

Tijdens het acceptatieproces wilt u voorkomen dat u wijzigingen in uw financiën aanbrengt, zoals van baan veranderen of een andere kredietlijn afsluiten. Hetzelfde geldt voor grote aankopen die uw schuld verhogen. Door uw schuld te verhogen, kunt u uw kredietwaardigheid verlagen, waardoor de lening duurder wordt of zelfs uw kwalificatie in gevaar komt.

Is het mogelijk om mijn beslissing terug te draaien?

Je bent bijna klaar, als je op dit punt ernstige twijfels begint te krijgen, kun je nog steeds weglopen. U kunt uw storting, ook wel serieus geld genoemd, verliezen als u besluit niet te sluiten.

Wees niet bang om vragen te stellen. Het krijgen van een hypotheek brengt veel papierwerk met zich mee. Neem de tijd om alles te begrijpen. Weet wat u ondertekent en wat u betaalt.

De wetten van uw land bepalen wie er bij de afsluiting aanwezig zal zijn.

Deze mensen kunnen zijn:

 • Uw hypotheekmakelaar.
 • Uw makelaar.
 • Uw advocaat.
 • De advocaat van de verkoper.
 • Een vertegenwoordiger van het bedrijf
 • De verkoper en de makelaar van de verkoper.

Door de COVID-19 pandemie kan uw afrastering er iets anders uitzien. Elektronische sluiting, waarbij ten minste één elektronisch ondertekend document, gebruikelijk is geworden. Een elektronisch slot betekent in veel gevallen ook dat niet iedereen fysiek bij de afrastering aanwezig is.

En dat is het – je hebt de top bereikt en de lening is van jou. Het is eindelijk tijd om te verhuizen naar uw nieuwe huis!